ENERGIE OPSLAG

De vraag naar goede inpassing van duurzaam opgewekte elektrische energie is groeiende. Vooral van belang door de groei van zonnestroom in onze energiemix en onvoldoende capaciteit bij netbeheerders en in het elektriciteitsnet om alles (tijdig) aan te sluiten. Congestiegebieden zijn gebieden in Nederland waar levering en/of teruglevering (tijdelijk) niet mogelijk is. Dit aantal groeit.


Op zonnige dagen kunnen zonnepanelen eigenaren te maken krijgen met uitvallende omvormers door spanningsopdrijving. Verlaging van energiebelasting , afbouw van de salderings regeling zorgen dat ook bij kleinverbruikers een nieuw verdienmodel voor netinpassing en opslag ontstaat

TOEPASSINGEN VOOR ENERGIEOPSLAG


Vergroten eigen verbruik zonnestroom

Met thuisbatterijen is het mogelijk om het eigen verbruik van zonnestroom te vergroten. Afhankelijk van diverse factoren is het mogelijk het eigen verbruik met tientallen % te verhogen.


Piekverlaging energie opwek

Het met een batterij opslaan van de piek van een zonnestroom-installatie is een methode om te voorkomen dat ‘groene energie’ verloren gaat. Immers, op bepaalde momenten is die niet terug te
leveren aan het net door congestie of andere oorzaken.


Piekverlaging energievraag

Bij een scenario waarbij machines, EV-laders en andere belastingen te veel vermogen vragen voor de
beschikbare netaansluiting, kan een daarvoor geschikt opslagsysteem het ‘tekort’ aan energie
aanvullen.


UPS functie / Nood-
stroom

Batterijen zijn inzetbaar om noodstroom te leveren voor kritieke processen. Een moderne batterij is bruikbaar voor vervanging of uitbreiding van een (bestaand) UPS-systeem.


Beurshandel

Tegenwoordig is het mogelijk op kleine schaal deel te nemen aan deze beurzen. Op deze beurzen wordt ieder uur of zelfs kwartier energie verhandeld. Met opslag kan je laden als de prijzen op de beurzen laag zijn en ontladen tegen hoge prijzen en marge maken op de opgeslagen energie.

Thuisbatterij

Bent u op zoek naar de perfecte oplossing om uw huis energie-efficiënter te maken? Bij Sundriven begrijpen we de uitdagingen van duurzame energie en staan we klaar om u te begeleiden in de wereld van thuisbatterijen, zonnepanelen en hybride omvormers.

Onze missie is simpel: we willen u helpen om de volledige potentie van groene energie te benutten en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom bieden we gespecialiseerd advies om de meest geschikte thuisbatterijen te kiezen die perfect passen bij uw zonnepanelen en hybride omvormers.