Heb je met Micro-omvormers nog een omvormer nodig?

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 20:10

Is een omvormer nog nodig met Micro-omvormers?

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen maar vraag je je af of je nog steeds een centrale omvormer nodig hebt? Met de opkomst van micro-omvormers heb je geen centrale omvormer meer nodig en biedt Sundriven een innovatieve oplossing die het traditionele systeem verandert.

Laten we eens kijken naar de voordelen van micro-omvormers en waarom ze een slimme keuze kunnen zijn voor een zonne-energiesysteem.

Wat zijn micro-omvormers?

Micro-omvormers zijn kleine omvormers die direct onder elk zonnepaneel worden geplaatst. In tegenstelling tot een centrale omvormer, die de gelijkstroom van meerdere panelen omzet naar wisselstroom op één locatie, werken micro-omvormers op paneelniveau. Dit betekent dat elk paneel zijn eigen omvormer heeft, waardoor de prestaties van elk paneel individueel worden geoptimaliseerd.

Geen single point of failure

Een van de belangrijkste voordelen van micro-omvormers is dat ze geen single point of failure hebben zoals een centrale omvormer. Als er een probleem optreedt met één omvormer, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen. Dit zorgt voor een robuuster en betrouwbaarder systeem dat minder gevoelig is voor storingen en uitval.

Optimalisatie van prestaties

Doordat elk paneel zijn eigen omvormer heeft, kunnen de prestaties van elk paneel individueel worden geoptimaliseerd. Dit betekent dat schaduw, vuil of andere factoren die de prestaties van één paneel beïnvloeden, geen invloed hebben op de opbrengst van de andere panelen. Hierdoor wordt het totale rendement van het systeem gemaximaliseerd, zelfs onder minder ideale omstandigheden.

Eenvoudige installatie en uitbreidbaarheid

Micro-omvormers vereisen geen complexe bedrading zoals een centrale omvormer, wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigt. Bovendien zijn ze gemakkelijk uit te breiden, dus als je in de toekomst meer panelen wilt toevoegen aan je systeem, is dit eenvoudig te realiseren zonder dat je de omvormer hoeft te upgraden.

Het alternatief:

Voor een optimale opbrengst is een keuze voor Solar-Edge Power-Optimizers ook een goede keuze. Ieder paneel wordt beheerd door een Power-optimizer.

Het voordeel van Power-Optimizers ten opzichte van Micro-omvormers: Lagere aanschaf-waarde.

Het nadeel van Power-Optimizers ten opzichte van Micro-omvormers: Er is wel een centrale omvormer nodig.

 

De merken:

Enphase: Dit is een bekend en zeer betrouwbaar merk waar wij voornamelijk mee werken als we Micro-omvormers plaatsen.

AP-Systems: Ook een bekend en betrouwbaar merk. Wij hebben toch de voorkeur voor Enphase.

 

Wilt u graag meer weten? Neem contact op met Jan Pieter van Sundriven.

Bij Sundriven helpen we je graag bij het ontwerpen en installeren van een zonne-energiesysteem met micro-omvormers dat perfect aansluit op jouw behoeften en wensen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe micro-omvormers jou kunnen helpen om te profiteren van de voordelen van zonne-energie.

 

Enphase-micro-omvormers-sundriven-amersfoort-zonnepanelen

'Sundriven-oprichter en eigenaar Jan Pieter van Driel installeert zonnepanelen'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.