Wat is een MC4-Connector?

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 08:39

Een MC4-connector is een type connector dat vaak wordt gebruikt in zonnestroomsystemen om de bekabeling van zonnepanelen met elkaar te verbinden.

Het is een industriestandaard connector die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, waterdichtheid en gebruiksgemak. De naam 'MC4' staat voor 'Multi-Contact', de 4 staat voor 4 millimeter contact pin.

De MC4-connector bestaat uit een mannelijk en vrouwelijk deel die eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt. Dit maakt de installatie van zonnestroomsystemen efficiënt en gemakkelijk. De connector is ontworpen om veilig en betrouwbaar te zijn, zelfs onder zware omstandigheden zoals blootstelling aan zonlicht, regen en wind.

Een van de belangrijkste kenmerken van de MC4-connector is de waterdichtheid, die ervoor zorgt dat er geen vocht kan binnendringen en de elektrische verbindingen kunnen worden beschermd tegen corrosie en andere schade. Dit is vooral belangrijk in buitenomgevingen, zoals op daken waar zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Kortom, de MC4-connector is een veelgebruikte en betrouwbare connector in de zonne-energie-industrie vanwege zijn duurzaamheid, waterdichtheid en gebruiksgemak. Het wordt vaak gebruikt om de bekabeling van zonnepanelen te verbinden en is een essentieel onderdeel van zonnestroomsystemen.

 

Belangrijk om te weten is dat het binnenwerk met de juiste krimptang wordt gemonteerd op de Solar-kabel. Als dit niet op de juiste manier gebeurd kan er een vlamboog ontstaan, wat erg brandgevaarlijk is.

 

Sundriven gebruikt normaal gesproken de betrouwbare MC4-Connectoren van Stäubli.

 

Onderstaande foto's zijn van groothandel VDH-Solar:

Wat-is-een-mc4-connector

'Male-en Female MC4-connectoren'

Wat-is-een-solar-stekker

'Female-binnenwerk MC4'

Sundriven-installeert-zonnepanelen-in-Amersfoort

'Male-binnenwerk MC4'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.